Podzimní dýňové rizoto
Pokud milujete stejně jako my italskou kuchyni, pak rozhodně musíte vyzkoušet podzimní rizoto s dýní podle našeho receptu. Uvařte si tuto dobrotu doma i vy.

Suroviny pro přípravu
- 600 g dýně
- 300 g rýže arborio
- 3 lžíce olivového oleje
- 60 g másla
- 100 g parmazánu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 ks cibule
- sůl a pepř na dochucení
- 10 lístků šalvěje
- konopná semínka na ozdobení
Návod na přípravu
- 1 Na pánvi si na oleji osmahneme cibulku dokud nebude měkká. Přidáme nasekanou šalvěj a vaříme několik minut. Přidáme rýži a poté zhruba 1/3 zeleninového vývaru. Vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
- 2 Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a opět část vývaru, znovu za občasného míchání vaříme, dokud není konzistence rizota krémová. Vývar nemusíte přidat všechen, je důležité, aby se vždy vstřebal a rizoto zůstalo krémové.
- 3 Když je rizoto téměř hotové, přidáme do něj máslo a dochutíme solí a pepřem. Rizoto nakonec ozdobíme nastrouhaným parmazánem a přidat můžeme i konopná semínka.
Je Vám tento produkt povědomý? :-)
- Konopná semínka jsou zdrojem bílkovin, omega-3 a omega-6 kyselin i dalších...Price: 209 Kč
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace