Čokoládový hummus s kakaem
Lahodný pokrm z cizrny a sezamové pasty přezdívaný hummus zná v dnešní době téměř každý. Pokud jste ho však nezkoušeli ve sladké variantě, nevíte o co přicházíte! Vyzkoušejte náš recept, který si okamžitě zamilujete.

Suroviny pro přípravu
- 200 g cizrny
- 50 g tahini pasty
- 3 lžíce kakaa
- 50 ml kokosového mléka
- 30 g ořechového másla
- 2 lžíce agáve sirupu
- voda dle potřeby
Návod na přípravu
- 1 Uvařenou cizrnu si smícháme společně s tahini pastou, kokosovým mlékem a rozmixujeme do hladké směsi.
- 2 Poté přidáme ořechové máslo, kakao, agáve sirup a opět důkladně mixujeme. Pokud by byla pasta příliš tuhá, přidáme trochu vody.
- 3 Čokoládový hummus můžeme podávat jako svačinku např. s ovocem nebo si ji namazat na oblíbené pečivo jako zdravou alternativu čokoládových pomazánek.
Jsou Vám tyto produkty povědomé? :-)
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace