Zeleninový salát na zahřátí
Milujete saláty na všechny způsoby stejně jako my, ale v chladném období volíte raději jídla, která Vás zahřejí nejen na srdci, ale i v těle? Vyzkoušejte salát podle našeho receptu.

Suroviny pro přípravu
- 400 g dýně hokkaido
- 250 g červené čočky
- 1 ks řapíkatého celeru
- 100 g sýru feta
- šťávu z citronu
- sůl a pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce konopných semínek
- hrst rukoly
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
- chilli koření
Návod na přípravu
- 1 Nejprve si nakrájíme na menší kousky dýni, kterou následně upečeme v troubě zhruba 20 minut při teplotě 200°C dokud není měkká. Mezitím si uvaříme čočku, kterou propláchneme a dáme stranou.
- 2 Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme česnek, celer a cibuli. Přidáme šťávu z citronu a vše smícháme s uvařenou čočkou. Dochutit můžeme např. mátou, která nám salát krásně rozvoní.
- 3 Do směsi vmícháme uvařenou dýni, přidáme sýr feta, konopná semínka, rukolu, ořechy, chilli a vše důkladně promícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
Je Vám tento produkt povědomý? :-)
- Konopná semínka jsou zdrojem bílkovin, omega-3 a omega-6 kyselin i dalších...Price: 209 Kč
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace