Veganská velikonoční nádivka
Máte rádi velikonoční nádivku z čerstvých kopřiv, ale nevíte jak ji připravit zdravěji? Vyzkoušejte veganskou verzi bez lepku, výsledek stojí za to!

Suroviny pro přípravu
- 200 g jáhel
- 2 hrsti spařených kopřiv
- 100 g žluté čočky
- 2 lžíce konopných semínek
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce majoránky
- 2 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 lžíce kurkumy
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce chia semínek
- pohankovou mouku na vysypání formy
- sůl a pepř
Návod na přípravu
- 1 Žlutou čočku rozvaříme do husté kaše, přidáme k ní uvařené jáhly a promícháme. Přidáme česnek a další koření. Dále přidáme olivový olej, chia semínka a konopná semínka. Opět promícháme.
- 2 Do směsi přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti a kopřivy. Směs přendáme do vymazané a pohankovou moukou vysypané formy.
- 3 Pečeme v troubě cca 45 minut při teplotě 200 °C. Nádivku nechte vychladnout, neboť teplá je velmi křehká a mohla by se rozpadnout.
Jsou Vám tyto produkty povědomé? :-)
- Konopná semínka jsou zdrojem bílkovin, omega-3 a omega-6 kyselin i dalších...Price: 209 Kč
- Chia Semínka Naturalis jsou přírodním zdrojem omega kyselin. Semínka lze...Price: 159 Kč
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace