Ořechová bábovka
Kdo by nemiloval tradiční a všemi oblíbenou bábovku. Ořechová bábovka podle našeho receptu Vás ohromí. Navíc je bez bílé mouky, cukru a lepku, tudíž si pochutnají i celiaci. Skvěle se hodí jako snídaně nebo sladká tečka k odpolední kávě.

Suroviny pro přípravu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 4 vejce
- 4 zralé banány
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g pohankové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Návod na přípravu
- 1 Bábovkovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme vlašskými ořechy. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým extraktem a špetkou soli do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve velké míse smícháme suché ingredience.
- 2 Banány rozmačkáme vidličkou a spolu s vyšlehanými žloutky je přidáme k suché směsi. Nakonec vmícháme sníh.
- 3 Těsto vlijeme do formy a pečeme na 160 °C zhruba 45 až 60 minut.
Je Vám tento produkt povědomý? :-)
- Kokosový Olej Naturalis BIO je ideální tuk na pečení a smažení, protože se...Price: 199 Kč
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace