Domácí sójové mléko
Máte intoleranci na laktózu, jste vegan nebo raději upřednostňujete rostlinná mléka a živočišným se spíše vyhýbáte? Vyrobte si své vlastní sójové mléko z pohodlí domova. Výroba domácího sójového mléka je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.

Suroviny pro přípravu
- 80 g sójových bobů
- 1 l vody
- agáve sirup
- špetka soli
Návod na přípravu
- 1 Sójové boby namočte minimálně na 12 hodin do studené vody, aby nabobtnaly. Vodu slijte, boby propláchněte a pokud chcete, aby chuť sójového mléka byla jemnější, můžete z bobů stáhnout slupku.
- 2 Boby rozmixujte s litrem vody do hladké směsi. Vzniklou směs přeceďte přes plátýnko. Zbylá směs se nevyhazuje, ale můžete ji použít na pečení. Mléko přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni zhruba 20 minut. Nechte vychladit a případný škraloup odstraňte.
- 3 Můžete přidat agávový sirup na přislazení a špetku soli. Mléko vydrží maximálně jeden týden v ledničce.
Je Vám tento produkt povědomý? :-)
- Agáve Sirup Naturalis BIO je rozšířeným sladidlem nahrazujícím běžný cukr...Price: 119 Kč
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace