Vajíčková pomazánka s mladým ječmenem
Velikonoční vajíčková pomazánka je tradice, které se neradi vzdáváme. Je to navíc skvělý způsob, jak zužitkovat vykoledovaná vejce. V našem pojetí neobsahuje žádnou majonézu. Namísto toho je plná čerstvě vyrašených jarních bylinek. Co nás na ní ale baví nejvíc je mladý ječmen. Pomazánce dodá krásnou barvu a svěží chuť.

Suroviny pro přípravu
- 3 vejce
- 1 lžíce mladého ječmene v prášku
- 3 lžíce zakysané smetany / jogurtu
- 1/2 cibule střední velikosti
- pepř a sůl
Návod na přípravu
- 1 Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte na drobné kostičky. Přidejte najemno pokrájenou cibuli, zakysanou smetanu a šťávu z mladého ječmene v prášku.
- 2 Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte. Ozdobte pažitkou, petrželkou či jinými zelenými bylinkami. Nemusíte se bát ani květů sedmikrásek.
- 3 Hotovou pomazánku nechte alespoň půl hodiny vychladit.
Je Vám tento produkt povědomý? :-)
- Mladý Zelený Ječmen Naturalis je prášek vyrobený "vyšťavením". Šťáva vzniká...Price: 749 Kč
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Navigace